-پاسخ آیت الله سیستانی درباره لباس مشکی در محرم وصفر
-پاسخ آیت الله خامنه ای درباره افطار کردن با تربت امام حسین علیه السلام
-دست زدن همراه با شادي و خواندن و ذكر صلوات بر پيامبر اكرم و آل او(ص) درجشن هايي كه به مناسبت ايام ولادت ائمه(ص) و اعياد وحدت و مبعث برگزار مي شود چه حكمي دارد؟ اگر اين جشن ها در مكانهاي عبادت مانند مسجد و نمازخانه هاي ادارات و يا حسينيه ها برگزارشوند، حكم آنها چيست؟
-پاسخ آیت الله شبیری زنجانی درباره جشن عروسی در ماه محرم وصفر
-پاسخ آیت الله مکارم شیرازی درباره اصلاح و آرایش در ماه های محرم و صفر
-پاسخ آیت الله روحانی درباره جنگ عایشه با امیرالمؤمنین (علیه السلام) از همه گناهان بدتر بود
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز روز عید غدیر
-پاسخ آیت الله جوادی آملی درباره نماز عید غدیر
-پاسخ آیت الله حکیم در باره افضل بودن حضرت علی علیه السلام از بقیه ائمه وپیامبران
-پاسخ آیت الله وحید خراسانی درباره سیگار کشیدن در ماه رمضان

مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.

  کد مطلب:12598 شنبه 1 فروردين 1394 آمار بازدید:6

در ماه مبارك رمضان چرا فردي كه مي خواهد از مكاني به موطن خود برود حتماً بايد قبل از اذان و يا هنگام اذان آنجا باشد؟فلسفه اين كار چيست؟



بدون شك احكام و مقررات ديني، بدون فلسفه و علت نيست. زيرا احكام دين، عبارت است از مجموعه مقرّرات و بايدها و نبايدهايي كه از سوي آفريدگار انسان و نظام هستي، با توجه به نيازهاي دروني و بيروني، جسمي و روحي، فردي و اجتماعي و سياسي و اقتصادي، تدوين گرديده است؛ و بدون هيچ گونه طمع و تأمين نياز و منافع، از سوي تعيين كننده. چرا كه او نيازمند نيست، و هدف اصلي شكوفايي استعدادهاي انسان، و رسيدن او به تكامل و سعادت است.بنابراين يكي از بزرگترين فلسفه هاي احكام و مقررات ديني، اين است كه مي دانيم اين احكام :

1-از سوي آفريدگار و پديد آورنده انسان و جهان تشريع شده، و به منزله ترسيم شاهرايي است كه انسان را به قرب و وصال الهي نائل مي كند.

2- خداوند قوانين و مقرّرات را براي تأمين نيازمنديهاي مختلف انسان، تدوين كرده است.

3- خداوند حكيم است، و بي جهت و بي هدف بايد و نبايدي را تدوين نكرده است. پس بايدها و نبايدهاي الهي هدفدار است. و ضرورتي ندارد كه بشر همه آن اهداف را بشناسد، تا بدان عمل كند. برخي از احكام، فلسفه آن براي عقل ما واضح است، مانند حرمت دروغگويي، و تجاوز و تعدّي به حقوق ديگران. برخي از احكام، دانش بشري طي سالها، به جوانبي از حكمت آن پي برده، مثل حرمت گوشت خوك و شُرب مواد الكلي. و برخي از احكام، آيات و روايات اشاراتي به برخي از فلسفه هاي آنها مي كند، مثل نماز و روزه. و برخي از احكام، هنوز فلسفه آن براي بشر بصورت دقيقروشن نشده، مثل چگونگي وضو گرفتن، و غيره

با اين وجود، راه براي كنكاش و پژوهش باز است، و مورد سؤال جنابعالي از اين قبيل است.











مطالب این بخش جمع آوری شده از مراکز و مؤسسات مختلف پاسخگویی می باشد و بعضا ممکن است با دیدگاه و نظرات این مؤسسه (تحقیقاتی حضرت ولی عصر (عج)) یکسان نباشد.
و طبیعتا مسئولیت پاسخ هایی ارائه شده با مراکز پاسخ دهنده می باشد.